ArtPalma Brunch
2018
Dissabte 24 Març
11:00 - 14:00
 

 
 
English Castellano
ART PALMA BRUNCH 2015
Exposicions y esdeveniments
         
 
Exposicions Galeries Art Palma

Exposicions Galeries AIGAB

Exposicions Museus

Art Map
 
Programa (pdf)

 
         


Art Map
 
 

GALERIES ART PALMA CONTEMPORANI
 

ABA ART CONTEMPORANI
Plaça de la Porta de Santa Catalina, 21b
07012 Palma de Mallorca
T. +34 971 717 835
Email: info@abaart.com
Web: http://www.abaart.com


11/04/2015 – 05/06/15
ABA ART LAB Project Room Nº2.
Sota el títol Because of Love, els artistes contemporanis Christine Schmid (Würzburg, 1975) i Felix Eckardt (Hamburg, 1975) s'han unit de manera creativa a través de la pintura i el dibuix per planificar i desenvolupar conjuntament aquest projecte; una instal·lació site specific i un conjunt de pintures inèdites.

La seva passió compartida pel bon cafè expresso és fonamental per a la realització d'aquesta sorprenent sèrie d'obres d'art.

La força i la llibertat de les imatges són el resultat de la seva unió creativa.

El seu entusiasme compartit vers el treball creatiu de l'altre augmenta les seves capacitats creatives individuals.

 
CHRISTINE SCHMID & FELIX ECKARD ABA ART LAB Project Room Nº 2
«BECAUSE OF LOVE»
   
 
ADDAYA CENTRE D´ART CONTEMPORANI
C/ Alexandre Rosselló, 10
07340 Alaró Mallorca
Tel./M. 971510045 - 619918894
Email: info@addaya-art.com
Web: http://www.addaya-art.comDos cossos defineixen un espai a través d'una interlocució constant, actuant o movent- se en sincronia, un en relació a l'altre i junts en relació amb el seu voltant. Creant un procés de redefinició continu tant per al cos com per a la paraula.

Els artistes Rosana S. Rufete i Aris Spentsas presentaran una acció-performance especialment creada per a l'ocasió, que realitzaran en els carrers que conformen el circuit entre les galeries participants en l'Art Palma Brunch.
 
ROSANA S.RUFETE, ARIS SPENTSAS
«Hemos decidido: una acción dentro del circuito del Art Palma Brunch»
   
     
GALERÍA HORRACH MOYÀ
Plaça Drassanes 15
07012 Palma de Mallorca
T. +34 971 731 240
F. +34 971 221 325
Email: horrachmoya@ono.com
Web: http://www.horrachmoya.com


15/04/2015 – 20/08/2015
Performance 11/04 de 12 a 13:30h

La Galería Horrach Moya es complau en presentar la primera exposició individual a una galeria espanyola de la parella artística formada per Markus Muntean i Adi Rosenblum. Una selecció de pintures i obres damunt paper en les parets formaràn una part de la instal.lació site-specific. Els artistas han concebut les tres sales de la galeria com tres escenaris diferents, tableaux vivants on tendrà lloc una performance en la que es reflexionarà sobre l'ús dels selfies.

El fil conceptual de la seva obra gira entorn a la joventut en el mòn contemporàni, a la desorientació existencial i a la crisis de identitat que suposa el pas de l'adolescència a la maduresa. Son representacions d'estats emocionals–socials i poseeiexen una atmosfera propera a la irrealitat. Les seves obres reflexionen sobre les nostres pors, a la mort, a la bellesa efímera, a la soletat, a les nostres inseguretats i incomunicacions.

 
MUNTEAN/ROSENBLUM
«Appropriate All Emotions»
 
 
GALERÍA KEWENIG
Oratorio de Sant Feliu
C/ Sant Feliu, s/n
07012 Palma de Mallorca
T. +34 971 716 134
F. +34 971 714 514
Email: info@kewenig.com
Web: http://www.kewenig.com

11/04/2015 – 06/06/2015
Amb la figura de l' heroi clàssic per exel.lència com a objecte de representació, Markus Lüpertz exposa en aquesta ocasió un treball en el qual el seu domini de la plàstica cobra un relleu innegable. Mitjançant escultures en les quals forma i color lliuren un curiós dol, l'artista d'origen txecoslovac, redefineix el cànon de bellesa clàssica des del seu particular prisma.

La figura de Lüpertz és clau dins del neoexpressionisme alemany, com a membre de Die Neue Wilden. Qui fos el rebel i transgressor d' aquest moviment sorprèn de nou amb una producció en la qual la seva personal expressió figurativa reflexiona damunt temes tan universals com la natura humana i la raó.
 
MARKUS LÜPERTZ
«HELKULES»
 
 
GALERÍA LA CAJA BLANCA
C/ Can Verí, 9
07001 Palma de Mallorca
T. +34 971 722 364
F. +34 971 578 149

Email: info@lacajablanca.com
Web: http://www.lacajablanca.com


11/04/2015 - 06/06/2015
"Volem moldre't a bastonades amb imatges".
Aquesta és la declaració d'intencions amb la que Littlewhitehead descavalca a l'Establishment del sector artístic, i desmembra els pedants somnis dels seus filòsofs de referència junt amb el seu principal producte cultural: el cinema hollywoodienc, els vídeo-‐ nasties i els videojocs. Amb un llenguatge inspirat en l'humor macabre dels reformatoris del seu Glasglow natal i en històries autobiogràfiques dels barris miners en decadència, la seva obra ha sigut incorporada a les principals col·leccions d'art.
Exposicions recents inclouen Bloomberg New Contemporaries, Kunstmuseum Bern, i British Art Now del Museum of South Australia.
A Palma presenta una col·lecció de fragments inèdits de la vida de The Overman, un personatge amb referències a l'Übermensch de Nietzsche que encarna l'enfonsament de la nostra patètica societat.


Amb el suport de:

 
LITTLEWHITEHEAD
«THE OVERMAN IS A BEARDED, SEMI‐ NAKED MAN»
 
 
DP MAGAZINE
Costa de sa Pols, 6 – local 16
07003 Palma de Mallorca
T. + 34 971 962 475

M. +34 656 363 127
M. +34 673 509 499

Email: info@dpmagazine.es
Email: info@caramono.com
Web: http://www.dpmagazine.es
Web: http://www.caramono.com


Robocop és una criatura immortal que mor i ressuscita. L'escena, filmada el 1986, va ser concebuda com un espectacle de crucifixió majestuós i gràfic inspirat en els còmics dels anys vuitanta, dirigit a un públic acostumat als vídeo-‐ nasties. Avancem 27 anys, i la versió que proposa Hollywood ja no llueix el mateix ànim cap a la violència explícita. Aquests tipus d'imatges terrorífiques han migrat al territori online, a on grups armats estrangers les utilitzen com a tàctiques de guerra psicològica. "Vols viure eternament?" és la primera vídeo-‐ instal·lació de Littlewhitehead i es presenta al públic per primer cop a l'estudi de DP Magazine. L'obra mostra dues actituds oposades cap a la temàtica de la tortura i la violència.
Hollywood, mirall de la consciència d'una societat decadent amb presumpció de superioritat, evoca el nou llenguatge políticament acceptable; les explosions detonades a distància i els drons són més acceptables.


Amb el suport de:

 
LITTLEWHITEHEAD
«DO YOU WANNA LIVE FOREVER?»
 
 
L21
C/ Sant Martí, 1, Bajos
Palma de Mallorca, 07012
T. +34 971 577 238
Email: info@l21gallery.com
Web: http://www.l21gallery.com


A l'exposició The Apartment (Stupid Dream), Álvaro Gil (Corella, 1986) reflexiona sobre la utilitat de la seva feina. Les seves escultures, fetes a partir de la customització i el DIY (Do It Yourself, Fes-ho tú mateix), es situen al llímit entre allò utilitari i allò decoratiu.
Diàriament, l'artista es planteja si el què fa té sentit o si és una ocupació estúpida que té com a finalitat passar el temps. Per a ell, encara és més estúpid pensar en la possibilitat de que una altra persona vulgui allotjar la seva obra a casa. Així, concep les seves escultures com diccionaris formals que al·ludeixen a l'absurditat dels objectes, tant en la seva realització, com en la seva adquisició.
Al crear aquesta sèrie d'obres per l'apartament de L 21, és el mateix artista el què realitza dos tasques probablement estúpides: tant la creació de les escultures com la seva distribució en un espai domèstic.
 
ÁLVARO GIL
«THE APARTMENT (STUPID DREAM)»
 
 
GALERÍA MAIOR - PALMA
Can Sales, 10
07012 Palma de Mallorca
T. +34 971 72 80 98 - 618 564115
Email: info@galeriamaior.com
Web: http://www.galeriamaior.com


Darío ens presenta els límits entre la pintura i la fotografia, la investigació de la geografia, la biologia, la química, amb nous mitjans tecnològics.

Els resultats són aquestes noves configuracions úniques, abundant en colors rics i formacions màgiques.

El 2005 fou galardonat amb el Premio Nacional de Arte Gráfico i l'Excellence Work Award a la Bienal de Beijing.

La seva obra es troba al Museo Guggenheim de Bilbao, el Centro Nacional Museo Reina Sofía a Madrid, la Deutsche Bank Collection de Londres, el Museo Patio Herreriano de Valladolid, el Museo ARTIUM, entre altres…
 
DARIO URZAY
 
 
PELAIRES C.C.C.
C/ Can Verí, 3
07001 Palma de Mallorca
T. +34 971 720 375
F. +34 971 723 473
Email: info@pelaires.com
Web: http://www.pelaires.com


La Galeria Pelaires presenta l'obra d'Oliver Beer, Jack Pierson i Marc Brandenbrug per primera vegada a Mallorca.

Marc Brandenburg (Berlin, 1965)
Es serveix de la fotografia que posteriorment manipula de forma digital per tal de crear realitats paral·leles. Acaba el procès amb el dibuix fet a mà.

Oliver Beer (Pembury, Kent, Regne Unit, 1985)
Tradueix la seva investigació musical a una feina plàstica a partir de dibuixos, escultures, vídeos, instal·lacions i performances.

Jack Pierson (Plymouth, Massachusets, USA, 1960)
L'interessa el transfons emocional i simbòlic de la vida quotidiana procedent del context social i cultural nord-americà.
 
SO FAR SO LONG
OLIVER BEER + JACK PIERSON + MARC BRANDENBURG
 
 
GALERÍA XAVIER FIOL
C/ San Jaime, 23 A
07012 Palma de Mallorca
T/F. +34 971 718 914
Email: info@galeriaxavierfiol.com
Web: http://www.galeriaxavierfiol.com


"Three years later" torna a la ruïna pintada a l'any 2012. El projecte sorgeix de la idea de entendre la ciutat com un cúmul de punts dispersos pel territori amb una càrrega semàntica concreta.

Un espai perifèric de Berlín mostra com la iconoclàstia serveix d'agent modelador de l'espai urbà. La necessitat de soterrar la memòria recent d'un país es converteix en muntanya i aquesta a la vegada en monument, però amb el temps els graffitis pintats als murs d'un edifici de la guerra freda es van superposant, el fems i les restes es van acumulant i l'artista com l'àngel de Benjamin, tracta de condensar el moment, un moment concret enmig d'un procés ininterromput a on la història es ininterrompudament devastada.

 
TOMÁS PIZá
«THREE YEARS LATER»
 
 

GALERIES AIGAB
 
GALERÍA FRAN REUS
Concepció, 6
070
12 Palma de Mallorca
T. +34 971 227 807


En aquest projecte Nauzet Mayor ha proposat traçar una línia que guiï l'espectador a través d'una sèrie d'obres que reflecteixen accions, emocions, experiències i documents que intenten donar fe del treball d'un individu que decideix emprendre un viatge incert, ple d'enigmes, trampes, incerteses i contratemps encara que amb certes recompenses. Com qualsevol expedició que es preï, aquest desafiament requereix de preparació, entrenament, estudi i documentació. Les eines són necessàries per a l'èxit però també ho són la ferma convicció del fracàs i de les dificultats a sortejar.

L'artista es disposa a muntar el seu campament base en l'espai galerístic, on es estetizaran diversos moments que sorgeixen impulsats per una recerca instintiva, lliurada i encaminada a un fi que sembla ser el centre d'una espiral infinita més que una línia que sobrepassar. És un explorador, examina els mapes, analitza el terreny i els desnivells, intenta imposar-se amb les seves eines però el mitjà és hostil, «he d'arribar, ja queda menys» es repeteix.
 
NAUZET MAYOR
«LA EXPEDICIÓN. TÚ HAS ELEGIDO EL CAMINO»
 
 
GABRIEL VANRELL
GALERÍA D'ART
C/ Tous i Maroto, 1
07001 Palma de Mallorca
T. +34 971 726 962
F. +34 971 729 409


Fernando Suárez és un escultor enormement versàtil. La seva formació i la seva incansable capacitat creativa li permeten transitar per diferents camins.

Treballa amb el ferro i el bronze, però sorprenen els recursos dels quals se serveix per diversificar la seva producció, en investigar amb materials com per exemple la resina, amb una singular obsessió pel moviment i la ingravitació.

Li interessa abans de res l'ésser humà. Utilitza un model d'home fort, robust. Home actiu, sotmès a proves que ha de superar, que salta, corre, lluita o es balanceja, en un continu joc d'equilibris.

Suárez posseeix un inusual mestratge per captar el gest, l'instant precís. A més estudia a l'individu com a creador, com ser que transforma el seu entorn. Sorgeixen així ponts, arquitectures i edificis.
Tot un vessant constructiu i estructural que li permet explorar noves i riques possibilitats plàstiques.


 
FERNANDO SUÁREZ
«FRONTERAS INCIERTAS»
   
 
PEP LLABRES ART CONTEMPORANI
Sant Jaume, 17
07012 Palma de Mallorca
T. + 34 971 447 355
M. + 34 629 638 288
Email: info@galeriapepllabres.com
Web: http://www.galeriapepllabres.com


Miquel Barceló, John Chamberlain, Eduardo Chillida, Herminio, Joan Miró, Jaume Plensa, David Rodriguez Caballero, Donald Sultan, Antoni Tàpies i Peter Zimmermann.

La realitat d'un fet
L'inici d'una nova etapa
El fruit del treball
El gaudir de l'art
Referents somniats

 
COL·LECTIVA
«PRESENT + CONTINU»
 
 

MUSEUS
 
ES BALUARD
MUSEU D'ART MODERN I CONTEMPORANI DE PALMA
Plaça Porta Santa Catalina, 27
07012 Palma de Mallorca
T. +34 971
908 200
www.esbaluard.org
museu@esbaluard.org 
IMPLOSIÓ (CEL·LULAR)
Carte Blanche a Agustín Fernández Mallo
31.01.2015 - 20.09.2015


LA MER AU MILIEU DES TERRES // MARE MEDI TERRANEUM
13.03.2015 - 30.08.2015

GABINET: IGNASI ABALLÍ
18.03.2015 - 07.06.2015

FIVA. FESTIVAL INTERNACIONAL DE VIDEOART
04.03.2015 - 12.04.2015
 
 
CASAL SOLLERIC
Passeig del Born, 27
07012 Pa
lma de Mallorca
T. +34 971 722 092

solleric@palma.es


Definit com el pintor de la música i la llum, però sobretot como "el pintor de la dona", Enrique Ochoa (El Puerto de Santa María, Cadis, 1891 – Palma de Mallorca, 1978) fou un artista de registres amplis. Retratista de la burgesia i il·lustrador de las millors revistes de la seva època, una selecció dels seus retrats femenins integra aquesta exposició comissariada pel nét de l'artista.


MANUEL FERNÁNDEZ
«Column. New Ruins»
(11 abril – 24 maig)
Comissariat: Tolo Cañellas

Un projecte específic produït per la Fundació Palma Espai d'Art i integrat al cicle d'intervencions del "Box 27".


Con el patrocinio de:

 
ANA LAURA ALÁEZ
«Pulso estético – pulso poético»
(11 abril – 14 junio)
Comissariat: Fernando Gómez de la Cuesta

Un projecte específic produït per la Fundació Palma Espai d'Art i integrat al cicle d'intervencions "Camera Obscura".
 
 
CENTRE D'ART I CREACIÓ DE SES VOLTES
Passeig Dalt Murada
07001 Palma de Mallorca
T. 971 225900 ext 3805

cacsesvoltes@gmail.com


La nova etapa del Centre d'Art i Creació de Ses Voltes ha permès que uns 50 creatius, artistes, col·lectius o projectes culturals de la nostra ciutat hagin pogut treballar als espais que oferim, experimentant a travès d' infinitat de processos.

Volem mostrar-vos com és el dia a dia del nostre espai, obrint els 4 estudis, en els quals estaran treballant els artistes Pablo Sacristán amb la investigació sobre l'ús de l'art públic a Mallorca, Alberto Ramajo, que està realitzant la peça "Baby boom", Gracia de Juan amb "Retrats de constel·lacions familiars: marcs continguts i habitacles" i la companyia Trapo y Mocho amb la producció del seu proper espectacle.

A més, inaugurarem una mostra del treball duit a terme al taller de serigrafia "Children of Corita", coordinat per Carles GOD. Han estat tres mesos intensos amb gairebé 30 participants aprenent les tècniques de la serigrafia.

Presentam "Relicari", un llibre d'artista col·lectiu.


 
PORTES OBERTES
 
 
CAIXAFORUM PALMA
Plaça de Weyler, 3
7001 Palma
Tel.: 971 178500-12
atencioalvisitantcaixaforumpalma@janbcs.cat
www.laCaixa.es/ObraSocial


Amb el projecte Gènesi, Sebastião Salgado cerca els orígens del món i del planeta que habitam.

Un món que ha evolucionat durant milers d'anys abans de veure's enfrontat al ritme de la vida moderna.

Aquesta exposició presenta fotografies de paisatges, animals i persones allunyades del món modern: regions vastes i remotes, intactes i en silenci, on la natura continua regnant.

Espais on ens poden nodrir de l'esplendor de les regions polars, els boscos i les sabanes tropicals, els deserts abrasadors, les muntanyes dominades per glaceres i les illes solitàries.

Un mosaic increïble on la natura s'expressa en tota la seva grandesa. Les fotografies de Gènesi aspiren a revelar aquesta bellesa i representen un homenatge a la fragilitat d'un planeta que tots tenim el deure de protegir.
HERMEN ANGLADA-CAMARASA
«A CA N'ANGLADA»
Col·lecció "la Caixa" Anglada-Camarasa
 
SEBASTIÃO SALGADO
«GÈNESI»
 
 
Capella de La Misericòrdia – Consell de Mallorca
C. de la Misericòrdia, 2
07012 Palma de Mallorca
T 34 971 219 548 - 971 219 658

gpons@conselldemallorca.net
cromaguera@conselldemallorca.net


Comissarien: María José Corominas i Ana Bàrbara Cardellà

El projecte d'aquesta exposició va sorgir de la constatació de les parelles d'artistes que s'havien creat en poques dècades.

Vam contemplar els treballs de cada un i ens adonàrem fàcilment que, malgrat compartir estudi o estudi i vida, els treballs que feren es mantingueren en una independència conceptual i estètica perfecta amb els del company o de la companya.

La tesi d'aquesta exposició vol deixar palès com nou parelles d'artistes, que decidiren recórrer junts el camí de la vida o de l'art, han mantingut trajectòries independents, sense que les seves obres s'hagin impregnat de mimetismes.

El que sí volem deixar ben clar és que a «Tàndem» no hi tenen cabuda els grups artístics, ja que la voluntat de l'exposició és demostrar les diferències entre el treball de parelles que comparteixen estudi o vida.


 
COL·LECTIVA
«TÀNDEM»
 
 
FUNDACIÓ PILAR I JOAN MIRÓ A MALLORCA
Carrer Joan de Saridakis, 29
07015 Palma de Mallorca
T. +34 971 701 420
info@fpjmiro.org
http://miro.palmademallorca.es


Més de quaranta obres de l'artista Joan Miró de diferents procedències es presenten, a la darrera etapa de la seva itinerància, a la Fundació Pilar i Joan Miró. Pintures rarament exposades, un tapís de gran format i un nombrós grup d'escultures de bronze, en què Miró explora el poder evocador dels objectes i què demostren que va continuar explorant les possibilitats de diferents materials al llarg de tota la seva vida, pintant damunt plàstic, zinc, lona, fusta, cartó o masonita. En aquestes pintures el negre és el color dominant, amb les seves connotacions nocturnes; les teles estan plenes de caps i personatges, a més de dones i ocells. El món simbòlic de Miró és ambigu, encara que es manifesta a través d'aquestes imatges líriques que reten homenatge a la nit com a llindar del misteri poètic o artístic


MP&MP ROSADO
«VEA USTED, AQUÍ ESTABA...»

És un projecte que explora el signe, entès com a obstacle, marca o senyal, i l'ocupació de l'espai en la pràctica escultòrica. Aquest projecte artístic està vinculat als tallers d'obra gràfica de Joan Miró, específicament als de serigrafia i de ceràmica, situats devora la possessió del segle XVIII de Son Boter.
 
JOAN MIRÓ
«LA LLUM DE LA NIT. OBRES DE LES DÈCADES DE 1960 I 1970»
 
 
LA LLOTJA
Plaça de la Llotja, 5
07012 Palma de Mallorca
http://rebeccahorn.iebalearics.orgAmb el títol Cor en brases, l'artista alemanya de més renom internacional, Rebecca Horn, mostra una obra site specific que convida a meditar sobre la tranquil·litat, la inspiració i la llum que ofereix Mallorca, un lloc al qual l'artista viatja freqüentment.

Es tracta d'un conjunt escultòric dedicat a Ramon Llull, integrat per una obra central, una escultura de llum de 18 metres d'alçària i 16 escultures que l'envolten.

La instal·lació està composta per materials molt diferents: peces electròniques, miralls, acer, llum, figueres de moro i so, a través dels quals es cristal·litza el missatge i la relació entre el temps i l'espai que té l'artista.

Les figueres de moro caracteritzen la presència de l'illa balear, i la música de Hayden Chisholm, creada per a la inauguració de l'exposició, reflecteix els moviments de les escultures.

Rebecca Horn també és una gran poeta. El seu poema "Cor en brases" pren el títol de l'exposició i diu: "En el blau rotatori de l'embut / l'ull espiral obert / carrega la rabosa el seu ardor per dins. / Flames alades s'enduen la negror de la mort".


 
REBECCA HORN
«GLOWING CORE»
 
 
Segueix-nos a Facebook:
Organitza
  Art Palma Contemporani, Asociación de Galeristas
 
Col·labora